Pehea e hana ai i nā pūʻali kūʻē i mea hoʻomaʻamaʻa maikaʻi

Ke hoʻohālikelike ʻia me nā mea hana hoʻomaʻamaʻa kaumaha maʻamau, ʻaʻole hoʻouka ʻia nā pūʻali kūʻē i ke kino i ke ʻano like.ʻO nā pūʻali kū'ē e hoʻopuka i ke kū'ē liʻiliʻi a hiki i ka wā e kikoo ai.ʻOi aku ka nui o ke kau ʻana, ʻoi aku ka nui o ke kūʻē.ʻO ka hapa nui o nā hoʻomaʻamaʻa pono e kūʻē i ka wā mua, no laila e hoʻokomo i ka hui kūʻē i loko o nā hoʻomaʻamaʻa, pono mākou e kau i ke kaula ma luna, a mālama pono i ka lōʻihi e like me ka hiki i ka neʻe ʻana.Hoʻohui hou, hoʻololi ke kū'ē ma o ke ʻano holoʻokoʻa o kahi hoʻomaʻamaʻa - ʻoi aku ka nui o ke kau ʻana i loko o ka hui, ʻoi aku ka kiʻekiʻe o ke kūʻē.

 Ka Laulā o ka Motion, Tempo a me ka Manawa Ma lalo o ka Nīnau

Me ka palena o ka pono e hoʻomau i ke kau ʻana ma luna o ke kāʻei e hana i ke kūʻē, e hoʻololi ʻia ke ʻano o ka neʻe ʻana o nā hoʻomaʻamaʻa i hana ʻia me kahi hui kūʻē.Aia ka pūʻali kū'ē i kona kiʻekiʻe kiʻekiʻe i ka hopena o ka manawa concentric o kēlā me kēia neʻe, no laila ma kona ʻano kiʻekiʻe / kū'ē.

No ka hoʻonui ʻana i ka hoʻoulu ʻana i hāʻawi ʻia e ka puʻupuʻu kūʻē, e hana i ka pulse reps i ka wā e piʻi ai ka band i kona kiʻekiʻe.No ka hoʻohana ʻana i kēia ʻenehana hoʻomaʻamaʻa, e hana i ka ʻāpana concentric o ka hoʻomaʻamaʻa e like me ka mea maʻamau, e hana i ¼ o ka ʻāpana eccentric o ka neʻe ʻana a laila hoʻopaʻa hou i ka concentric, ʻo ia hoʻi ka pulse.rep.Hiki ke nānā 'ia kēia ma ke 'ano he 'āpana rep, no ka mea, 'o ka hana hou 'ana, 'o ia ke 'ano holo'oko'a o ka ne'e, piha concentric a me nā 'āpana eccentric o ka ne'e.E hana hou mai 12 a 20 pulse no 3 sets.

Ma ka hana ʻana i nā repetitions i kēia ʻano, hiki iā mākou ke hōʻoia i ka nui o ke kūpaʻa i kau ʻia ma luna o ka ʻiʻo, no laila ka hoʻoulu ʻana.ʻO kekahi ala maʻalahi e hoʻoulu ai i nā ʻiʻo me ka manawa nui ma lalo o ka haʻalulu, ʻo ia ka hana ʻana i nā paʻa isometric ma ka piko o ka band i ka wā o ka neʻe.ʻO ka paʻa ʻana i ke kūlana lalo o kahi squat ka laʻana kūpono o kahi paʻa isometric.Hana 5-10 kekona isometric paʻa no ka hana hou ʻana, no 3 set o 12-20 repetitions.

Hoʻomaha/Sets/Reps

Me ka palena palena o ka neʻe, ʻo ka hoʻoulu ʻana i loaʻa iā mākou mai ka laulā o ka neʻe e emi nui.I mea e mālama ai i ka ikaika o ka hoʻomaʻamaʻa, paipai wau e hoʻomaha liʻiliʻi, 0-45s ma waena o nā hoʻonohonoho, a me nā hoʻomaʻamaʻa, e hoʻāʻo e hoʻomau i ka neʻe ʻana, ʻo ka super-setting unilateral neʻe he ala maikaʻi loa ia e hoʻomau i ke kino e neʻe, ʻoiai ʻoe e hana nei i 4 mau hana. i loko o 1 super-set.Hana i 3-5 hoʻonohonoho no nā hoʻomaʻamaʻa a pau, 1-2 hoʻonohonoho no ka hoʻomehana ʻana, 3-4 e like me nā papa hana.

1. Hoʻokuʻu ʻia ka wāwae wāwae hoʻokahi

E kau i ka wāwae hana ʻole i waenakonu o ke kāʻei kūʻē, e paʻa i nā wēlau ʻelua i kou mau lima.E hoʻihoʻi a hoʻohaʻahaʻa i ka ʻāʻī poʻohiwi, e huki i ke kāʻei e hoʻoulu ai i ka naʻau, e kaomi ma waena o ka wāwae o ka wāwae hana, e hana ka band i ke kūʻē no ka wāwae hana.E hoʻolōʻihi i ka ʻūhā o ka wāwae hana ma ka hoʻopaʻa ʻana i ka glute a me ka hamstring, e mālama i ke kino ʻoʻoleʻa ma ka huki ʻana i ka ʻōpū i ka iwi kuamoʻo.

nūhou1

2. Hoʻokahi Leg Deadlift

E hele i ka waena o ka hui, e iho i lalo a hopu i ka hui.ʻO ka pili kokoke i ka wāwae hana, ʻoi aku ka nui o ke kūʻē.Hana i ka hana hou ʻana ma ke ʻoki ʻana i ka glute a me ka hamstring e kū pololei.E mālama i ka ʻūhā ʻoʻoleʻa, e hoʻihoʻi i ka ʻūhā poʻohiwi a hoʻohaʻahaʻa i ka neʻe ʻana.

nūhou2

3. Piʻo ka lima hoʻokahi ma luna o ka lālani

E hoʻomaka i ka hoʻokomo ʻana i nā wāwae i loko o ka loop, e hoʻonoho i nā wāwae i ka laulā poʻohiwi a i ʻole ākea iki paha, e hinge mai ka pūhaka.E hoʻopaʻa i ka glute a me ka hamstrings, hoʻihoʻi a hoʻohaʻahaʻa i ka ʻūhā poʻohiwi a laila hoʻihoʻi i ka kuʻekuʻe ma hope ou e hoʻopau i ka lālani.

nūhou3

4. Single Arm Cuban Press

E kū i ka loop loop o ka pūʻali, e hoʻihoʻi a hoʻohaʻahaʻa i ka ʻāʻī poʻohiwi, a laila e hoʻohuli i kou lima i luna i kū i luna nā puʻupuʻu, a laila kuʻi i ka lani e hoʻopau i ka rep.

nūhou4

5. Māhele Squat

Ma hope o ke kau ʻana i ka wāwae i waenakonu o ka pūʻali, e iho i lalo a hana i ka bicep curl bilateral, e paʻa i kēlā kūlana ma ka hoʻihoʻi ʻana a me ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka scapula.E iho i kahi kuʻe wāwae i ka wā e hana ana i kahi curl bicep isometric.ʻO ke kumu o ka bicep curl ʻo ia ka hoʻoulu ʻana i ka lōʻihi i loko o ka hui e hoʻopili i ke kūʻē i ka neʻe.
 nūhou5E ho'āʻo e hoʻokomo i kēia mau hoʻomaʻamaʻa i kāu hoʻomaʻamaʻa home aʻe, 3 a 5 sets, 12-20 repetitions no kēlā me kēia hana, 0-45 kekona hoʻomaha ma waena o nā hoʻomaʻamaʻa a me nā hoʻonohonoho.


Ka manawa hoʻouna: Jun-03-2019