Pehea e hoʻoikaika ai i koʻu kua me nā kaula kū'ē

Ke hele mākou me ka noʻonoʻo i ka hale haʻuki, pono mākou e noʻonoʻo nui i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana o ke kua, no ka mea, ʻo ke ʻano o ke kino kūpono e pili ana i ka hoʻomohala ʻia ʻana o nā pūʻulu muscle like ʻole i loko o ke kino holoʻokoʻa, no laila, ma kahi o ka nānā ʻana i nā wahi. maʻalahi a maʻalahi paha mākou, pono mākou e nānā i nā wahi paʻakikī a me nā wahi makemake ʻole.

Ma ka hoʻomaʻamaʻa hope, ʻo nā hoʻomaʻamaʻa maʻamau a mākou e hana ai, ma waho o ka huki ʻana, ʻo ka huki ʻana a me ka hoʻomaʻamaʻa hoe waʻa, a mākou e manaʻo nei hiki ke hana wale ʻia i loko o ka hale haʻuki, ma ka home, ʻo ka mea hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā dumbbells. no ka hoe ana.ʻOiaʻiʻo, ʻaʻole e hoʻoikaika piha ka hoe ʻana ma ka home i kou mau ʻiʻo hope.

Akā i kēia manawa, loaʻa iā mākou kahi koho ʻē aʻe, ʻo ia ka hoʻohana ʻana i ka band resistance ma kahi o nā dumbbells, a ʻoiai mākou e hoʻopaʻa mau i nā kaula kūʻē, hiki iā mākou ke hana i nā ʻano huki huki a me ka hoe ʻana, maʻalahi loa a maʻalahi. , a hiki iā mākou ke hoʻololi i ke kū'ē o kahui kūʻēe hoʻokō i kā lākou mau pahuhopu.

No laila, eia ka papa inoa o nā hoʻomaʻamaʻa hope a mākou i hana ai ma ka home me nā pūʻali kūʻē.Hana mākou iā lākou i ka hoʻomaʻamaʻa ʻana iā mākou iho i nā kumu kumu i hiki iā mākou ke hana ma ka home, i hiki ai i kā lākou hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ʻana i nā ʻiʻo hope, hoʻomaikaʻi i ke kūlana maikaʻi ʻole, a hoʻokō i ka ʻiʻo a i ʻole ka hoʻolālā ʻana i ka pahuhopu.

Hana 1: ʻO ka lima hoʻokahi kiʻekiʻe huki-iho kūʻē

E hoʻonoho i ka hui kū'ē i kahi kūlana kiʻekiʻe.E kū i mua i ke kāʻei kū'ē a hoʻololi i ka mamao ma waena o kou kino a me ke kāʻei kū'ē.E hohola iki i kou mau wāwae, e kukuli iki i kou mau kuli, e hoʻopololei i kou kua, a e hoʻopaʻa i kou poʻo.

Me ka lima pololei i luna, e hoʻopaʻa i kekahi ʻaoʻao o ke kāʻei kūʻē e paʻa i kou kino.Hoʻoikaika ke kua i ka lima e kulou i ke kuʻekuʻe a huki i ka umauma.

Hoʻomaha ka piko, hoʻopaʻa i ka ʻiʻo hope, a laila hoʻomalu mālie i ka wikiwiki i ka hoʻohaʻahaʻa ʻana i ka ʻaoʻao hope, e loaʻa i ka ʻiʻo hope ka hoʻonui piha.

Hana 2: ka hoe ʻana me ke kāʻei kūʻē ma kahi noho

Noho ʻana, pololei nā wāwae i mua, nā wāwae i waenakonu o ke kāʻei kūʻē, hoʻi pololei a i hope iki, hoʻopaʻa ʻia ke kumu, pololei nā lima i mua, e paʻa ana i nā welau ʻelua o ke kāʻei kūʻē.

E mālama pono i kou kino, e hoʻopololei i kou kua, a e hoʻohana i kou kua e huki i kou mau lima ma ke ala o kou ʻōpū ma ke kulou ʻana i kou mau kuʻekuʻe.

Hoʻomaha ka apex, hoʻopaʻa i ka ʻiʻo hope, a laila hoʻomalu i ka wikiwiki e hoʻihoʻi mālie, e loaʻa ai ka ʻiʻo hope i ka hoʻonui piha.

Hana ʻEkolu: huki ikaika i ke kaula ʻolo

E kū me kou mau wāwae ʻoi aku ka liʻiliʻi ma mua o ka laula poʻohiwi.E kau i kou mau wāwae i waenakonu o ka hui kū'ē.

E kūlou i kou mau kuʻekuʻe.E hoʻopaʻa i nā wēlau ʻelua o ke kāʻei kūʻē me kou mau lima. E hoʻopaʻa pololei i kou kua, paʻa paʻa, a e kulou i kou pūhaka i mua a hiki i ka like ʻana o kou kino luna i ka honua a ʻike ʻoe i ka huki ʻana ma ke kua o kou ʻūhā.

Hoʻomaha ma ka piko, nā kuʻekuʻe wāwae ma ka papahele, paʻa nā pūhaka, hoʻokuʻu ʻia nā pūhaka i mua, a kū pololei i luna.

Hana 4: Kū i ka Lāʻau Kaha ʻŌnaehana

E hoʻopaʻa i kekahi wēlau o ke kāʻei kūʻē i ka pae o ka umauma, e kū i mua i ke kāʻei kūʻē, e kua pololei, e hoʻopaʻa ʻia ke kumu, nā lima pololei i mua, e paʻa nā lima i kekahi ʻaoʻao o ka pūʻali pale. ma ka ʻaoʻao o kou umauma ma ke kulou ʻana i kou mau kuʻe lima.

Hoʻomaha ka apex i ka ʻiʻo hope, a laila hoʻomalu i ka wikiwiki e hoʻihoʻi mālie.

Hana ʻElima: E huki lima pololei i ka lima hoʻokahi lima i lalo

E hoʻopaʻa i ke kāʻei kūʻē i kahi kūlana kiʻekiʻe, e kū i mua o ke kāʻei kūʻē, e kaʻawale iki nā wāwae, e kukuli iki nā kuli, e kua pololei, e kūlou i mua.

E mālama pono i kou kino, e hoʻopaʻa pololei i kou mau lima, a hoʻohana i kou kua e huki i kou mau lima i kou mau wāwae.

Hoʻomaha iki ka piko, ʻo ka ʻoki ʻana o ka ʻiʻo hope, a laila ka wikiwiki o ka hoʻohaʻahaʻa kūʻē ʻana i ke kuhikuhi, e loaʻa i ka ʻiʻo hope ka hoʻonui piha.

 

hui kūʻē

Ka manawa hoʻouna: ʻAukake-08-2022